Arto Kela, Metsäkone Kelat Oy

”Oma lavetti myyntiin – Siirrot.fi tilalle”

Metsäkoneyrittäjä Arto Kelalle päätös siirtyä Siirrot.fi-palvelun käyttäjäksi oli helppo: ”Laskin, että tämmöisessä muutaman miehen yrityksessä meni liian paljon aikaa ja rahaa koneiden siirtoon omalla lavetilla. Kaikki siirtoon ja sen valmisteluun käytetty aika on poissa tuottavasta työajasta koneen ohjaimissa.”

Lopullinen niitti palveluun siirtymiselle oli viime keväänä, jolloin yrityksen oma lavetti rikkoutui kolarissa ja tarvittiin nopeasti ulkopuolista apua koneiden siirtoon. – Kuulin silloin tutulta yrittäjältä Siirrot.fi -palvelusta ja tilasin ensimmäisen siirron. Kokemukset olivat niin hyviä, että vaikka lavetti korjattiin, niin se päätettiin myydä kokonaan pois. Nyt koneiden siirrot palstalta toiselle hoidetaan kokonaan Siirrot.fi -palvelun avulla, Arto Kela kertoo.

Pienessä firmassa koneiden siirtoa tulee harvakseltaan ja se on vain osa todellisesta työajasta. -Vanhan lavetin käynnistäminen, korjaukset, katsastukset, renkaat ja huollot vievät kohtuuttoman paljon aikaa ja rahaa, joita ei monikaan tule laskeneeksi mukaan kustannuksiin. – Myös itse siirron aikana joutuu ajelemaan edestakaisin ja ottamaan hommaan vielä toisenkin miehen mukaan, Arto kuvailee eri vaiheita. Siirrot.fi palvelun myötä kaikki hoituu nyt yhdellä tilauksella ja kone on siirrettynä sovittuun paikkaan sovittuna aikana.

– Arvostan kovasti palvelun huolettomuutta, helppoutta ja siirtojen varmuutta. – Yrityksen käyttämät siirtoautot ovat ajanmukaisia kantavuudeltaan ja turvallisuudeltaan, kuljettajat ovat ammattilaisia, joilla on ADR-luvat kunnossa ja kova kokemus siirroista haastaviinkin paikkoihin.  Arton mielestä myös ympäristöasiat kannattaa huomioida silloin, kun se on järkevästi tehtävissä: – Kuljetuksia yhdistelemällä voidaan säästää myös polttoainekustannuksia ja säästää luontoa, kun ei ajeta ristiin rastiin ja edestakaisin.

Esa Jauhiainen, Karttulan Metsätyö Oy

”Kyydit olleet aina silloin paikalla, kun ne on sinne tilattu!”

Siirrot.fi –palvelun helppous ja toimintavarmuus ovat yllättäneet yrittäjä Esa Jauhiaisen positiivisesti. – Kun kuljetus on tilattu sovelluksen kautta, niin sen jälkeen ei ole tarvinnut korvaansa lotkauttaa asialle ja auto on ollut aina siellä mihin on tilattu ja sovittuna aikana, Esa Jauhiainen kehuu.

Karttulan Metsätyö Oy:n toiminta-alueena on Kuopion seutu, jossa urakoidaan 12 metsäkoneen voimin. Kesällä tehdään lisäksi töitä yhdellä kaivurilla. – Hakkuutyöt ovat etupäässä Metsä Groupin urakoita seitsemällä eri alueella, reilun 200 kilometrin säteellä.

Jauhiaisen mielestä onnistuneet ja oikealla ajalla tehdyt konesiirrot nopeuttavat työtä ja varmistavat että myös viivan alle jää tulosta vähän enemmän. – Metsäyhtiöt eivät maksa värkkäämisestä ja odottelusta, vain tehtyjen kuutioiden määrä ratkaisee, Jauhiainen tiivistää.

– Kuskitkin ovat tykänneet, kun konesiirrot tulevat ajallaan, eikä tarvitse turhaan hermoilla milloin ja mistä saadaan nopeasti kuljetus järjestymään, eikä tuottava työaika mene omaa lavettia hakiessa ja siirrellessä koneita.

Oman kuljetuskaluston pitäminen ei kannata

Nykyaikaisten metsäkoneiden koot ovat kasvaneet, eikä monellakaan yrittäjällä ole sellaista kalustoa, jolla koneet liikkuisivat vaivattomasti ja turvallisesti. Esa Jauhiainen sanoo, että uuden kuljetuskaluston hankkiminen on iso investointi ja kuitenkin auto seisoo suurimman osan ajasta ajamattomana. – Sillekin rahalle saisi paremman tuoton sijoittamalla sen johonkin muuhun koneeseen, Esa Jauhiainen laskeskelee.

Jauhiainen on seurannut alusta saakka Siirrot.fi –palvelun kehitystyötä. Aamuyöllä liikkuessa tyhjillään vastaan tulleet lavetit ovat panneet ajattelemaan, että tyhjillään ajossa ei ole isommin järkeä. – Huhtalan Antti on tehnyt ison työn palvelun kehittämiseksi. Hänelle täytyy nostaa hattua! – Kyllä tässä on siirtoautojen omistajillekin hyvä mahdollisuus saada autolleen lisää ajoja liittymällä mukaan palvelun tarjoajaksi, Esa Jauhiainen innostaa. – Minusta palvelun hinta on linjassaan sekä koneyrittäjän että autoilijan näkökulmasta. Kun verkosto laajenee, niin autoilla on entistä enemmän ajoja ja myös auton investointi saadaan tuottamaan.

– Innostan kyllä autoilijoita ja koneyrittäjiä kokeilemaan Siirrot.fi –palvelua – ei se ota jos ei annakaan.  – Minut se on ainakin yllättänyt positiivisesti, Esa Jauhiainen sanoo.

Jos kiinnostuit yhteistyöstä, ota yhteyttä Antti Huhtalaan p. 0400 696 698 , antti.huhtala@siirrot.fi