Metsä-Multian Aki Laaja: Logistiikan hallinta helpottui huomattavasti Siirrot PRO -järjestelmän myötä

Yli neljäkymmentä vuotta puunkorjuualalla toiminut Metsä-Multia luottaa logistiikassa Siirrot PRO -järjestelmään. Siirrot PRO:lla yritys hallitsee sisäisesti puunkorjuukalustonsa siirtoja entistäkin sujuvammin ja tarkemmin.

Metsä-Multia on työskennellyt Keski-Suomen metsissä jo vuodesta 1977. Perheyritys on laajentanut toimintaansa vuosikymmenien aikana, ja tänä päivänä Metsä-Multia työllistää noin 120 henkilöä aina metsäkoneenkuljettajista toimihenkilöihin. Metsä-Multian kattavaan kalustoon kuluu lähes 70 metsäkonetta, kaksi kaivinkonetta sekä kuusi siirtoautoa. Logistiikkaa koneiden ja siirtoautojen välillä hallitaan Siirrot PRO -järjestelmällä.

– Ennen siirroista ilmoiteltiin miten milloinkin, WhatsAppilla tai soittelemalla. Siinä oli tietysti ongelmana se, että saatettiin pyytää toista siirtoautoa tulemaan paikalle, kun joku toinen olisikin ollut lähempänä, Metsä-Multian toimitusjohtaja Aki Laaja kertoo.

Syksyllä 2023 organisaatiossa otettiin käyttöön Siirrot PRO -järjestelmä, jonka myötä logistiikka on saatu helpommin hallittavaksi ja ajan tasalle. Palvelun avulla on kyetty tehostamaan toimintaa ja vähentämään turhaa ajamista. Nyt työkoneet saadaan työmaalta toiselle entistäkin sujuvammin ja aikataulutetummin. Aki Laajan mukaan palvelu ehdottomana etuna on se, että kaikki työkoneet voidaan yhdistää yhden ja saman sovelluksen alle.

– Saman palvelun piiriin olemme saaneet kattavasti kaikki omat koneet, kaivurit ja siirtoautot merkistä riippumatta, Laaja sanoo.

Siirrot PRO:n ansiosta tiedonkulku on nopeampaa ja ajantasaisempaa

Palvelun käyttöönotto ja hallinta on sujunut kuljettajilta helposti. Aki Laajan mukaan lähes kuka tahansa, joka on tottunut kännykkää käyttämään, osaa varmasti hyödyntää myös Siirrot PRO -sovellusta. Käyttöönotto opastusta Siirrot tarjosi kädestä pitäen. Tarvittavaa ohjeistusta Siirrot on tarjonnut aina nopealla aikataululla.

– Hetki odoteltiin tunnuksia kaikille ja sen jälkeen käyttö on sujunut hyvin. Jos on mitään tullut niin suoraan ollaan otettu yhteyttä ja saatu apua suht nopeasti, Aki Laaja kertoo.

Metsä-Multia hyödyntää myös Siirrot PRO:n raportointia, jossa siirtojen lopullinen määrä on helposti luettavissa. Siirrot PRO on Laajan mukaan kaiken kaikkiaan järkeistänyt Metsä-Multian kuljetuksen tilausta: enää erilaiset päällekkäiset varausjärjestelmät eivät aiheuta ristiin rastiin ajeluita tai turhaa odottelua.

– Suurin hyöty on se, että päästiin sekalaisista viestiketjuista ja muista eroon. Kun kaikki käyttävät samaa palvelua, vähentää se virheitä ja riskiä tiedon katkeamisesta, Aki Laaja kiittelee.

Aloita älykkäämpi konesiirtojen hallinta

Siirrot.fi on erikoistunut metsäkoneiden siirtojen järjestelyyn ja logistiikan tehostamiseen. Tilaa metsäkoneiden siirto kätevästi mobiilisovelluksen avulla!