Asiakaskokemus Team Kajava Oy

Kuusamolaissyntyiset yrittäjäveljekset Ari ja Olli Kajava perustivat metsäpalveluyritys Team Kajava Oy:n Ouluun 2015. Yritys toimii kolmella koneketjulla puunkorjuussa, ajaa neljällä puutavara-autolla kaukokuljetuksia ja lisäksi tehdään maanmuokkausta.

Yritys toimii Oulu-Koillismaalla ja Lapissa. Työntekijöiden määrä on kasvanut seitsemässä vuodessa kahdesta kahteenkymmeneenviiteen. Autopuolella on yhteensä 12 työntekijää ja konepuolella 12. Lisäksi yrityksellä on oma korjaamo, jossa on yksi asentaja.

Asiakkaina yrityksellä on useita metsä- ja energiayhtiöitä. Puita korjataan valtamerkkien koneilla Ponsseilla, John Deereillä ja Komatsuilla. Puuautot ovat kaikki Volvoja.

Ahtaajasta Metsäpalveluyrittäjäksi

Ari ehti olla ahtaajana Oulussa 7 vuotta, kunnes mahdollisuus yrittäjyyteen, josta oli aina unelmoinut avautui. “Kummallakin oli ollut haaveena yrittäjyys pikkupojasta asti ja on kerennyt ajaa metsäkoneita muutaman vuoden valmistumisen jälkeen. Yhdellä puuautolla aloitettiin ja vuosien aikana autot lisääntyivät”. 2019 Kajavat ostivat lisäksi liiketoimintakaupalla kaksi koneketjua Pudasjärveltä ja siten toimintaan tuli mukaan myös metsäpuoli.

Yrityksen nopean kasvun vuoksi tarvittiin kumppani koneiden siirtoihin

Toiminta-alueen kasvaessa suuremmaksi, yrityksessä ryhdyttiin miettimään konesiirtojen järkeistämistä. Laajan alueen vuoksi siirtojen hallinta pelkästään omalla siirtoautolla ei ollut enää kannattavaa ja yrittäjien työtaakka kasvoi. Voimavaroja haluttiin keskittää ydintoimintoihin tukitoimintojen sijasta.

Kumppaniksi valikoitui Suomen Konesiirrot Oy. Siirtoja on tähän mennessä kertynyt kymmenittäin ja niitä on tehty usealla eri autolla usean kunnan alueella työn tehostamiseksi. “Aiemmin kun homma pysyi Oulu-Pudasjärvi akselilla, tehtiin siirrot itse. Siinä vaiheessa kun homma laajeni kauemmaksi Siirrot-palvelu oli helppo ottaa käyttöön, kun sopivasti sattui kumppani löytymään.”

Palvelun käyttöönotto helpotti työtaakkaa ja toi kustannussäästöjä.

”Helepottaa työtaakkaa iteltä, ettei tarvis yökausia olla lavetin kanssa. Myös kustannussäästöjä kertyy, kun koneet on kauempana, eikä kannata omalla lähteä siirtämään. Joka vähensi ennestään oman kuljetusauton tyhjänä ajoa.”

”Kuljetusten tilausta siirrettiin kuskeille. Siirron suunnittelu seuraavalle leimikolle annettiin kuskien hommaksi, joka myös vähensi omaa työtä.” Kuljettajien palaute sovelluksen käytöstä on ollut kannustavaa. “Siirrot sovellus on heleppo ja selekiä käyttää”

Ari on valmis suosittelemaan palvelua kaikille, koska sille asetetut tavoitteet ovat täyttyneet.

”Kyllä voin lämpimästi suositella. Luotettava toimija ja kyyti on kyllä aina tullut, vaikka välillä on lyhyemmälläkin varoitusajalla tai kauempaakin tilattu. Ei ole meillä koneet seissy Siirrot -palvelun vuoksi. Varmasti ois enemmän koneet seissy omalla autolla siirrettäessä. On myös helpompi ulkoistaa semmosia hommia mitä ei itse osaa”.

Aloita älykkäämpi konesiirtojen hallinta

Siirrot.fi on erikoistunut metsäkoneiden siirtojen järjestelyyn ja logistiikan tehostamiseen. Tilaa metsäkoneiden siirto kätevästi mobiilisovelluksen avulla!