Esa Jauhiainen, Karttulan Metsätyö Oy

Siirrot.fi –palvelun helppous ja toimintavarmuus ovat yllättäneet yrittäjä Esa Jauhiaisen positiivisesti. – Kun kuljetus on tilattu sovelluksen kautta, niin sen jälkeen ei ole tarvinnut korvaansa lotkauttaa asialle ja auto on ollut aina siellä mihin on tilattu ja sovittuna aikana, Esa Jauhiainen kehuu.

Karttulan Metsätyö Oy:n toiminta-alueena on Kuopion seutu, jossa urakoidaan 12 metsäkoneen voimin. Kesällä tehdään lisäksi töitä yhdellä kaivurilla. – Hakkuutyöt ovat etupäässä Metsä Groupin urakoita seitsemällä eri alueella, reilun 200 kilometrin säteellä.

Jauhiaisen mielestä onnistuneet ja oikealla ajalla tehdyt konesiirrot nopeuttavat työtä ja varmistavat että myös viivan alle jää tulosta vähän enemmän. – Metsäyhtiöt eivät maksa värkkäämisestä ja odottelusta, vain tehtyjen kuutioiden määrä ratkaisee, Jauhiainen tiivistää.

– Kuskitkin ovat tykänneet, kun konesiirrot tulevat ajallaan, eikä tarvitse turhaan hermoilla milloin ja mistä saadaan nopeasti kuljetus järjestymään, eikä tuottava työaika mene omaa lavettia hakiessa ja siirrellessä koneita.

Oman kuljetuskaluston pitäminen ei kannata

Nykyaikaisten metsäkoneiden koot ovat kasvaneet, eikä monellakaan yrittäjällä ole sellaista kalustoa, jolla koneet liikkuisivat vaivattomasti ja turvallisesti. Esa Jauhiainen sanoo, että uuden kuljetuskaluston hankkiminen on iso investointi ja kuitenkin auto seisoo suurimman osan ajasta ajamattomana. – Sillekin rahalle saisi paremman tuoton sijoittamalla sen johonkin muuhun koneeseen, Esa Jauhiainen laskeskelee.

Jauhiainen on seurannut alusta saakka Siirrot.fi –palvelun kehitystyötä. Aamuyöllä liikkuessa tyhjillään vastaan tulleet lavetit ovat panneet ajattelemaan, että tyhjillään ajossa ei ole isommin järkeä. – Huhtalan Antti on tehnyt ison työn palvelun kehittämiseksi. Hänelle täytyy nostaa hattua! – Kyllä tässä on siirtoautojen omistajillekin hyvä mahdollisuus saada autolleen lisää ajoja liittymällä mukaan palvelun tarjoajaksi, Esa Jauhiainen innostaa. – Minusta palvelun hinta on linjassaan sekä koneyrittäjän että autoilijan näkökulmasta. Kun verkosto laajenee, niin autoilla on entistä enemmän ajoja ja myös auton investointi saadaan tuottamaan.

– Innostan kyllä autoilijoita ja koneyrittäjiä kokeilemaan Siirrot.fi –palvelua – ei se ota jos ei annakaan.  – Minut se on ainakin yllättänyt positiivisesti, Esa Jauhiainen sanoo.

Tutustu muihin asiakaskokemuksiin